
رضا کلانتری
درخواست رضا صادقی از رسانهها برای پیدا کردن یک مادر و دختر

سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی تهران میزبان موسیقی پاپ سی و دومین جشنواره موسیقی فجر بود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سی و دومین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی تهران میزبان موسیقی پاپ بود.
در دهمین سال از حضور این ژانر موسیقی در جشنواره در اولین اجرا و از ساعت 18:30 رضا صادقی به همراه گروه مشکیپوشان روی صحنه رفت.
این خواننده که در پنج دوره جشنواره فجر حضور دارد؛ اخیراً اعضای ارکستر خود را تغییر داده و با اعضایی جدید برای نخستین بار در جشنواره به صحنه می رود.
صادقی با ابراز خوشحالی از حضورش در جشنواره فجر نیز گفت: نمی دانم موضوع چیست ولی امسال ابر و باد و مه و خورشید و فلک دست به دست هم داده اند تا افتتاحیه جشنواره موسیقی فجر به نام من بیفتد و از این بابت خوشحالم.
صادقی با یادی از شهدا و با بیان اینکه امیدوار است نسل امروز نمایندههای خوبی برای شهدا باشند، افزود: از مردم خواست تا بایستند و برای هنرمندانی چون ناصر عبداللهی، مرتضی پاشایی، خسرو شکیبایی و حبیب محبیان و البته تمام پدران و مادران این سرزمین دست بزنند.
او همچنین از رسانهها خواست تا در مورد ویدئویی که منتشر کرده و در آن خواهان پیگیری پیدا شدن یک مادر که به دلیل فقر دخترش را رها کرده بود؛ اطلاعرسانی کنند.
چندی پیش ویدیویی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میداد نوزاد دختری با یک نوشته در خیابان اصفهان شهر مبارکه در استان اصفهان رها شده است. رضا صادقی نیز گفته بود تمام مخارج این کودک 5ماهه را به شکل نمادین نام او ایران گذاشته شدهاست را تقبل میکند.
در این ارکستر سعید صارمی (پرکاشن)، ارسطو میرزایی (پرکاشن)، فاضل پیش (گیتار الکتریک)، مجید ترکاشوند (ساکسوفون)، کامیار ماندگاریان، رضا آذرنژاد (ترومپت)، رامین براتی (ترومبون)، میلاد مصدق (گیتار الکتریک)، اشکان محمدیان (کیبورد)، بهروز دهقانی (گیتار باس)، مسعود نوروزی (ویولن)، پوریا پیرزاد (پیانو) به رهبری بهنام ابطحی نوازنده درامز و رهبر ارکستر رضا صادقی را همراهی میکردند.
در دومین اجرای این سالن و در ساعت 21:30 سیامک عباسی روی صحنه رفت.
این خواننده از هفت سال پیش فعالیت خود را در موسیقی به صورت غیررسمی آغاز کرد و با تکآهنگهای «تو که نیستی»، «جوونتر که بودم» و «وقتی دلت شکست» شناخته شد.
وی تابستان امسال فصل جدیدی از فعالیتهای خود را آغاز و در شهریور ماه نخستین آلبوم رسمی خود را با نام «خوشبختیت آرزومه» منتشر کرد و سپس اواخر همان ماه برای اولین بار به صحنه رفت.
سیامک عباسی برای اولین بار است که در جشنواره بینالمللی موسیقی فجر شرکت میکند.
ناهماهنگی در اجرای اولین شب از جشنواره در برج میلاد

برج میلاد تهران میزبان ژیوان گاسپاریان و پرواز همای در اولین روز از اجراهای جشنواره موسیقی فجر بود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد که در مقایسه با سایر سالنها؛ میزبان اجراهای کمتری است در اولین روز از آغاز سی و دومین جشنواره در ساعت 18:30 میزبان پرواز همای بود.
در این اجرا قطعاتی از ساختهها و سرودههای همای با ترکیب سازهای کمانچه، سنتور، سهتار، کلارینت، ویولا و طبلای هندی بود.
او سال گذشته نیز در جشنواره موسیقی فجر اجراهایی را برعهده داشت.
ژیوان گاسپاریان نیز ساعت 21:30 در برج میلاد و در بخش موسیقی بینالملل روی صحنه رفت.
ژیوان گاسپاریان نوازنده سرشناس ساز دودوک اهل ارمنستان است. او در 52 سالگی به دانشگاه رفت و پس از فارغالتحصیلی شروع به آموزش موسیقی کرد.
این نوازنده که قطعات با کلام و بیکلام مختلفی از جمله قطعه فیلم گلادیاتور و قطعه با کلام "ماما" از آلبوم "به تماشای آب های سپید" اثر مشترکش با حسین علیزاده را اجرا کرد. درگذشت آیتالله هاشمی رفسنجانی را نیز تسلیت گفت.
علی مرادخانی (معاون امور هنری وزارت ارشاد)، حمیدرضا نوربخش (مدیر سی و دومین جشنواره موسیقی فجر و مدیرعامل خانه موسیقی)، بهرام جمالی(مدیرعامل انجمن موسیقی ایران ) در سالن حضور داشتند.
همچنین از آنجا که قرار بود اجرای ژیوار گاسپاریان روز پنجشنبه 23 دیماه ساعت 18:30 در تالار وحدت برگزار شود اما به دلیل رحلت آیتالله هاشمی رفسنجانی قرار شد، روز جمعه 24 دیماه در برج میلاد روی صحنه رود که این مسئله مشکلات و بلاتکلیفی را برای مخاطبان ایجاد کرده بود.
یازده اجرا در ۵ سالن در دومین روز از اجراهای موسیقی فجر

در دومین روز از سی و دومین جشنواره موسیقی فجر در حالی که در سالن برج میلاد اجرایی برگزار نمیشود دو اجرای بانوان در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه میرود و یک اجرا نیز به فرداشب موکول شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، دومین روز از سی و دومین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با ۱۱ اجرا در ۵ سالن ادامه مییابد.
تالار وحدت از ساعت ۱۸:۳۰ میزبان ارکستر سمفونیک تهران است و گروه موسیقی رستاک نیز در ساعت ۲۱:۳۰ در این سالن روی صحنه میرود.
کنسرت کر ارکستر سمفونیک تهران نیز در ساعت ۱۸:۳۰ در سالن رودکی اجرا دارد و ارکستر خانه هنرمندان نیز در ساعت ۲۱:۳۰ در همین سالن روی صحنه میرود.
گروههای حاوا و دیلمون در بخش موسیقی نواحی در ساعت ۱۸:۳۰ در برج آزادی اجرا دارند و در ساعت ۲۱:۳۰ میلاد درخشانی که در بخش تلفیقی جشنواره حضور یافته روی صحنه میرود.
در دومین شب از سی و دومین جشنواره نیز گروه نازار و گروه ترنه در بخش موسیقی بانوان در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه میروند.
طبق برنامه از پیش تعیین شده کنسرت گروه نازار و ترنه قرار بود روز چهارشنبه ۲۲ دیماه به ترتیب ساعت ۱۸:۳۰ و ساعت ۲۱:۳۰ در همین سالن روی صحنه رود که به دلیل درگذشت آیتالله هاشمی و به تعویق افتادن جشنواره این اجرا به امروز شنبه ۲۵ دیماه موکول شد. همچطبق گفتههای روابط عمومی سی و دومین جشنواره موسیقی فجر کسانی که از پیش بلیت این کنسرت را تهیه کردهاند میتوانند با همان بلیت در این اجراها حضور پیدا کنند. همچنین بلیت گروه نازار که در سالن فرهنگسرای نیاوران اجرا میشود نسبت به دیگر گروههایی که در این فرهنگسرا اجرا دارند گرانتر بوده و به مبلغ ۷۰ هزار تومان فروش رفته است.
گروه موسیقی با اجرای آریا محافظ و مجتبی عسگری نیز که قرار بود روز یکشنبه ۲۶ دیماه ساعت ۲۱:۳۰ در همین سالن اجرا داشته باشد به روز دوشنبه ۲۶ دیماه ساعت ۱۸:۳۰ در فرهنگسرای نیاوران موکول شده است.
در بخش موسیقی پاپ جشنواره نیز فریدون آسرایی ساعت ۱۹ و فرزاد فرزین ساعت ۲۲ در سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی اجراهای خود را برگزار میکنند.
گفتنی است در دومین شب از سی و دومین جشنواره در سالن برج میلاد هیچ اجرایی برگزار نمیشود.
ارکستر کودکان جشنواره سیودوم را افتتاح کرد

در اولین شب از اجراهای تالار وحدت پوئم سمفونی ارکستر پارس و رامبرانت تریو به همراه حسام اینانلو روی صحنه رفتند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سی و دومین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با اجرای ارکستر پارس در ساعت ۱۸:۳۰ در تالار وحدت آغاز شد.
پوئم سمفونی ارکستر پارس به سرپرستی ناصر نظر از گروه های موسیقی قدیمی در بخش کودک و نوجوان است.
ارکستر موسیقی پارس سه دهه فعالیت در بخش کودک و نوجوان دارد. این ارکستر که در سال دو اجرا برگزار میکند اولین اجرایش را در روز جهانی کودک و در جشنواره موسیقی فجر دومین اجرای این گروه برگزار شد. ارکستر موسیقی پارس تنها گروهی است که برای کودکان در جشنواره فجر برنامه اجرا کرد.
ناصر نظر سرپرست این گروه بیش از ۳۰ سال است که به تدریس موسیقی میپردازد و گروه پارس را در سال ۱۳۶۴ تاسیس کرده است این گروه از قدیمیترین گروههای موسیقی است که در بخش کودک و نوجوان فعالیت میکند.
این ارکستر در دو بخش ایرانی و گروهنوازی هارپ و گروه کر به همراهی سازهای زهی اجرا داشت.
دومین اجرایی که در تالار وحدت برگزار شد کنسرت رامبرانت تریو و حسام اینانلو بود که در ساعت ۲۱:۳۰ روی صحنه رفت.
تریوی هلندی "رامبرانت" که تاکنون با کیهان کلهر و حسین علیزاده همکاری و اجرای مشترک داشته است، در اولین شب از سی و دومین جشنواره موسیقی فجر همراه با حسام اینانلو کمانچهنواز ایرانی یک کنسرت مشترک را برگزار کرد.
آنسامبل رامبرانت تریو متعلق به رامبرانت فرِریکس پیانیست مشهور هلندی است. در این اجرا فرریکس به عنوان نوازنده پیانو و آکاردئون، وینسنت پلنر (پرکاشن) و تونی اورواتر (کنترباس) روی صحنه رفتند.
کنسرت مشترک رامبرانت تریو و حسام اینانلو در دو بخش اجرا شد. در بخش نخست این کنسرت، آنسامبل رامبرانت روی صحنه رفت و برخی از آثار خودش را اجرا میکند و در بخش دوم آن، حسام اینانلو نیز به همراه رامبرانت تریو به بداههنوازی میپردازد.
رامبرانت تریو، آلبوم جدیدی را با همکاری کیهان کلهر تولید کرده که تا پایان سال توس نشر معتبر ECM روانه بازار خواهد شد.
امشب کنسرت ارکستر سمفونیک و رستاک به صورت آنلاین پخش میشود

سامانه پخش آنلاین کنسرتهای موسیقی از میان اجراهای دومین روز جشنواره، کنسرت ارکستر سمفونیک تهران و گروه رستاک را به صورت آنلاین پخش میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس، نخستین سامانه پخش زنده کنسرت در ایران، برنامه پخش آنلاین و آفلاین کنسرتهای سیودومین جشنواره موسیقی فجر روز گذشته جمعه 24 دی 1395 در سالنهای مختلف انجام شد.
از میان اجراهای بخش بینالملل، اجرای گروه رامبرانت تریو(هلند) و حسام اینانلو و شهید پرویز خان(هند) به صورت آنلاین برای مخاطبان پخش شد. همچنین اجرای گروه آوازی تهران هم از میان اجراهای داخلی به صورت آنلاین از طریق سامانه «حام» در اختیار علاقهمندان قرار گرفت.
اجرای ارکستر پارس ناصر نظر، کُر فلوت تهران، آوای موج، با قدسیان، پرواز همای و ژیوان گاسپاریان هم به صورت آفلاین، امکان پخشش در اختیار کاربران اینترنتی قرار گرفت.
از میان اجراهای دومین روز جشنواره موسیقی فجر هم، اجرای ارکستر سمفونیک تهران به رهبری شهداد روحانی و گروه رستاک به صورت آنلاین پخش میشود و اجرای کُر ارکستر سمفونیک تهران به رهبری رازمیک اوحانیان و ارکستر خانه هنرمندان هم به صورت آفلاین پخش میشود.
برنامههای آفلاین کمتر از 24 ساعت پس از اتمام اجرا بر روی سامانه حام بارگذاری میشوند. شرکت «حام» نخستین برگزار کننده کنسرتهای آنلاین در ایران پیش از این اجراهای بسیاری را به صورت آنلاین برای مخاطبان پخش کرده است. با تمهیداتی که مسئولان شرکت «حام» اندیشیدهاند، کاربران ایرانی در هر کجای کشور که باشند با حداقلِ سرعت اینترنت میتوانند کنسرتهای آنلاین را ببینند.
علاقهمندان به حضور در کنسرتهای آنلاین میتوانند با مراجعه به سایت www.e-haam.ir ثبت نام خود را انجام دهند.
اجرای ملودیهایی از فرهنگها و قومیتهای مختلف با زبانی گنگ و نامفهوم

«کاکوبند» با هدف ورود به بازارهای موسیقی جهانی تشکیل شده و برای آنها جغرافیا و زبان اهمیت چندانی ندارد. نوع موسیقی کاکوبند بیشتر مبتنی بر ریتم بوده و ملودیهایی از فرهنگها و قومیتهای گوناگون جهانی در موسیقی آنها به کار میرود.
به گزارش خبرنگار موسیقی فارس، شب گذشته کنسرت گروه موسیقی کاکوبند در بخش تلفیقی جشنواره برگزار شد و این گروه در برج آزادی به اچرای برنامه پرداخت. پیش از به روی صحنه آمدن اعضای این گروه، متنی از سوی روابط عمومی سی و دومین جشنواره موسیقی فجر از زبان علی مرادخانی معاونت هنری وزارت ارشاد قرائت شد. مرادخانی در این متن تأکید کرده بود که جشنواره امسال تاریخیترین جشنواره موسیقی فجر بود؛ چرا که این دوره از این فستیوال بزرگ موسیقی، در شرایط فشرده و سخت با برنامهریزی منظم کار خود را آغاز کرده است.
کاکو بند که در زمینه World Music فعالیت میکند و به گفته خودشان بیش از 8 سال بر روی اولین آلبوم خود کار کردند. کاکو بند با هدف ورود به بازارهای موسیقی جهانی تشکیل شده و برای آنها جغرافیا و زبان اهمیت چندانی ندارد. نوع موسیقی کاکوبند بیشتر مبتنی بر ریتم بوده و ملودیهایی از فرهنگها و قومیتهای گوناگون جهانی به کار میرود.
«سیاره من»، «هر چه باداباد»، «رستاخیز»، «هبوط»، «بهشت»، «تنهاترین»، «رقص در آتش»، «انسان»، «دعوت»، «پرواز در قفس» و «هکو هکو» قطعههایی بود که گروه کاکو بند آنها را اجرا کرد. در بخشی از کنسرت نیما صرافیمهر خواننده گروه کاکوبند، درباره نوازندگان گروه گفت: به افتخار رفقایی که «آنرمالاند» ساز میزنند و اگر نرمال بودند اینطوری ساز نمیزدند.
نوازندگان ارکستر کاکوبند در این اجرا متشکل از امیر علیزاده (کیبورد)، سعید جامع الصنایع، مهران غلامی و سروش بیغشدل (درامز)، احساس شفیعی (پرکاشن) حامد پیرا (سازهای بادی) و کیوان فرشیدنیا (بیس) بودند که هماهنگی خوبی با نیما و پویا صرافیمهر خوانندگان گروه کاکو بند داشتند.
مسعود فروتن کارگردان پخش زنده اجراهای جشنواره

فروش بلیت های آنلاین جشنواره موسیقی فجر آغاز شد
بلیت فروشی اجراهای زنده و آنلاین سی و دومین جشنواره موسیقی فجر، از طریق سامانه کنسرت آنلاین کشور «حام» آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، حامد عنقا مدیر سامانه کنسرت آنلاین کشور «حام» ضمن اعلام این خبر گفت: «بلیت فروشی اجراهای زنده و آنلاین سی و دومین جشنواره موسیقی فجر از طریق سامانه کنسرت آنلاین «حام» آغاز شد و علاقه مندان برای تماشای اجراهای جشنواره به صورت زنده و آنلاین می توانند با مراجعه به سایت به آدرس e-haam.ir نسبت به خرید بلیت ها اقدام کنند»
* مسعود فروتن کارگردان پخش زنده اجراهای جشنواره
عنقا درباره قیمت بلیت های آنلاین جشنواره نیز گفت: «بر اساس توافقی که با ستاد برگزاری جشنواره موسیقی فجر صورت گرفته، قیمت تمامی اجراهایی که به صورت زنده و آنلاین پخش می شود یکسان و به قیمت 3000 هزار تومان خواهد بود»
مدیر سامانه کنسرت آنلاین درباره کارگردان اجراهای آنلاین جشنواره نیز گفت: «مسعود فروتن از هنرمندان پیشکسوت عرصه سینما و تلوزیون کارگردانی اجراهایی که به صورت آنلاین پخش می شود را بر عهده خواهد داشت»
عنقا ادامه داد: «تمامی مخاطبان و علاقه مندان به اجراهای موسیقی جشنواره موسیقی فجر در اقصا نقاط ایران و با حداقل سرعت 256 کیلو بایت بر ثانیه می توانند برای اولین بار همزمان با تهران به تماشای اجراهای جشنواره موسیقی فجر بنشیند»
*کاربران با حداقل سرعت تصاویر را بدون کوچکترین اشکال دریافت کنند
محمد پرویزی مدیر کارگروه فنی «حام» نیز در این ارتباط گفت: «برای تماشای اجراهای زنده از طریق سامانه حام، مهم نیست کاربران از طریق چه شرکتی به اینترنت متصل می شوند. چرا که با اغلب شرکت های ارایه دهنده توافق داشته ایم و سرورهای CDN را در این شرکت ها مستقر کرده ایم تا کاربران بتوانند از هر شرکتی که اینترنت دریافت می کنند، اجراهای جشنواره را با حداقل سرعت 256 کیلوبایت بر ثانیه، تصاویر بدون کوچکترین اشکالی دریافت کنند»
وی ادامه داد: «کاربرانی که از اینترنت تلفن همراه استفاده می کنند، حتما یک جا مستقر شوند تا در دریافت تصاویر با اختلالی مواجه نشوند. چرا که ممکن است در حین حرکت اینترنت تلفن همراه با نواسان روبه رو شد و تصاویر ارسالی را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین اگر کاربران از اینترنت موبایل های خود استفاده می کنند، بهتر است در جایی ثابت مستقر شوند تا تصاویر را به بهترین شکل دریافت کنند»
*امکان تست برای کاربران
مدیر کارگروه فنی «حام» با اشاره به قرار دادن امکان تست اجرا برای مخاطبان در سامانه حام، گفت: «ما در سامانه کنسرت آنلاین کشور، امکان تست برای کاربران قرار دادیم. به این ترتیب که کاربر وقتی به سامانه برای خرید بلیت مراجعه می کند، ابتدا می تواند امکان تماشای اجرای زنده را با اینترنتی که در اختیار دارد، تست کند و اگر از سرعت و کیفیت تصویر مطمئن شد، اقدام به خرید بلیت کند. البته اگر مرورگرهای کاربران قدیمی باشد ممکن است مشکلاتی ایجاد شود به همین منظور به کاربران پیشنهاد می کنیم برای دسترسی آسان تر از مرورگرهای «فایرفاکس» و «کروم» استفاده کنند. در واقع کاربران با امکان تست می توانند بفمهند که دسترسی شان به تماشای اجراهای زنده جشنواره با چه کیفیتی خواهد بود و اگر رضایت آن ها را جلب کرد، می توانند بلیت اجراها را خریداری کنند»
150 هزار کاربر می توانند همزمان اجراهای جشنواره را ببینند
پرویزی گفت: « ما در شهرهای بزرگ نیز سرورهای خودمان را مستقر کردیم که مخاطبان شهرستانی راحت بتوانند به اجراه جشنواره موسیقی فجر ا دسترسی داشته باشند. ما برای هر اجرا همزمان می توانیم تا 150 هزار کاربر را ساپورت کنیم. در کنسرت های آنلاینی که پیش از نیز برگزار شده بود، به عدد 30 هزار کاربر همزمان رسیدیم و با توجه به توسعه زیرساخت ها برای جشنواره، هم اکنون به راحتی تا 150 هزار کاربر می تواند هر یک از اجراهای جشنواره را به صورت همزمان و بدون ایجاد هیچ مشکلی تماشا کنند»
*هماهنگی با اپراتورها و مخابرات
پاشایی مدیر کارگروه مخابراتی «حام» نیز گفت: «همه مخاطبین آنلاین از ابزارها و شبکه های مخابراتی برای اتصال به اینترنت استفاده می کنند. بنابراین نیاز بود برای عرضه خدماتی با کیفیت با اپراتورهای موبایل کشور و شبکه های مخابراتی که اینترنت مردم را تامین می کنند، هماهنگ شویم. در این راستا شرکت زیر ساخت مخابرات هم کاری بسیار خوبی با مجموعه ما داشت و از پروژه حمایت کرد.»
وی ادامه داد: «شبکه ملی اطلاعات که راه اندازی کرد، بخش عمده ای از فعالیت های شبکه ملی باید معطوف به تولید محتواهایی باشد که در این شبکه عرضه می شود. شرکت مخابرات کمک کرد و برای اولین بار سرویس حام پخش لایو موسیقی عملیاتی شد، اپراطورها را با ما هنماهنک گردن که حجم عظیم دیتا بدون هیچ مشکلی همزمان با پخش زنده به دست مخاطب برسد. مخاطبان ما هم بر این اساس و با هماهنگ هایی که با مخابرات و اپراطورهای تامین کننده اینترنت انجام شده و همینطور با همکاری شرکت زیر ساخت، تصاویر بسیار با کیفیت را دریافت خواهند کرد.»
*نمایش ظرفیت شبکه ملی اطلاعات
پاشایی تصریح کرد: «سرویس «حام» در واقع ظرفیت شبکه ملی اطلاعات کشور را نشان می دهد. اگر زیر ساخت وجود داشته باشد و محتوایی در آن عرضه نشود مردم متوجه نمی شوند که شبکه ملی اطلاعات با اینترنت عادی که عرضه می شود، چه تفاوت هایی دارد. وقتی محتوایی با این کیفیت عرضه می شود مخاطبان ما متوجه می شوند که چه سرمایه گذاری ارزشمندی در حوزه های زیر ساخت کشور انجام شده است.»
مدیر کارگروه مخابراتی حام در پایان عنوان کرد: «با توجه به تمهیداتی که قبلا از طرف اپراطورها و تیم فنی اندیشده شده، هیج نگرانی فنی در ارایه سرویس نخواهد بود. قطعا دریافت تصاویر با کیفیت و تماشای زنده کنسرت ها برای مخاطبان ما دور از انتظار است و قطعا با تماشا و استفاده از این سرویس ، متوجه خواهند شد که در داخل کشور با حداقل سرعت اینترنت نیز می توانند تصاویری با کیفیت دریافت کنند. امیدواریم با ارایه سرویس های این چنینی اعتماد مخاطبان نسبت به توانایی و ظرفیت هاعی داخلی جلب شود.»
پخش آفلاین اجراها
حامد عنقا طراح و مدیر سامانه کنسرت آنلاین کشور در ادامه گفت: «با توجه به زمان بسیار بسیار کمی که برای انجام این پروژه ملی در اختیار بود، تیم مجرب و پر تعداد مجموعه کنسرت آنلاین حام، با تلاش شبانه روزی تمام سعی خود را برای ایجاد بالاترین کیفیت برای این رویداد ملی به کار بسته است.»
عنقا با گلایه از دست اندازی های بی دلیل و برخی ناهماهنگی ها گفت: «هنوز در بخشی هایی از جامعه فرهنگی ما عدم تفاههمی درباره دست پیدا کردن به فضاهای جدید وجود دارد که امیدواریم با همراهی برخی از مسولان فرهنگی بتوانیم ما نیز همچون دیگر جوامع از ظرفیت های موجود عصر حاضر به نفع پیشبرد اهداف فرهنگی و هنری ورسیدن به عدالت اجتماعی و قرار دادن فرهنگ و هنر در سبد خانواده ها دست پیدا کنیم.»
حامد عنقا در پایان گفت: «با توجه به این که سامانه کنسرت انلاین برای حمایت بیشتر جشنواره موسیقی فجر به میدان آمده است، علاوه بر پخش زنده اجراهای برگزیده و همزمان سالن های مختلف، اقدام به پخش با تاخیر برنامه های سانس های مختلف جشنواره کرده است و با تصویر برداری و طی مراحل فنی مخاطبانش در جریان تمام اتفاقات این رویداد برزرگ قرار خواهد داد.»
بلیت فروشی اجراهای زنده و آنلاین سی و دومین جشنواره موسیقی فجر، از طریق سامانه کنسرت آنلاین کشور «حام» آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، حامد عنقا مدیر سامانه کنسرت آنلاین کشور «حام» ضمن اعلام این خبر گفت: «بلیت فروشی اجراهای زنده و آنلاین سی و دومین جشنواره موسیقی فجر از طریق سامانه کنسرت آنلاین «حام» آغاز شد و علاقه مندان برای تماشای اجراهای جشنواره به صورت زنده و آنلاین می توانند با مراجعه به سایت به آدرس e-haam.ir نسبت به خرید بلیت ها اقدام کنند»
* مسعود فروتن کارگردان پخش زنده اجراهای جشنواره
عنقا درباره قیمت بلیت های آنلاین جشنواره نیز گفت: «بر اساس توافقی که با ستاد برگزاری جشنواره موسیقی فجر صورت گرفته، قیمت تمامی اجراهایی که به صورت زنده و آنلاین پخش می شود یکسان و به قیمت 3000 هزار تومان خواهد بود»
مدیر سامانه کنسرت آنلاین درباره کارگردان اجراهای آنلاین جشنواره نیز گفت: «مسعود فروتن از هنرمندان پیشکسوت عرصه سینما و تلوزیون کارگردانی اجراهایی که به صورت آنلاین پخش می شود را بر عهده خواهد داشت»
عنقا ادامه داد: «تمامی مخاطبان و علاقه مندان به اجراهای موسیقی جشنواره موسیقی فجر در اقصا نقاط ایران و با حداقل سرعت 256 کیلو بایت بر ثانیه می توانند برای اولین بار همزمان با تهران به تماشای اجراهای جشنواره موسیقی فجر بنشیند»
*کاربران با حداقل سرعت تصاویر را بدون کوچکترین اشکال دریافت کنند
محمد پرویزی مدیر کارگروه فنی «حام» نیز در این ارتباط گفت: «برای تماشای اجراهای زنده از طریق سامانه حام، مهم نیست کاربران از طریق چه شرکتی به اینترنت متصل می شوند. چرا که با اغلب شرکت های ارایه دهنده توافق داشته ایم و سرورهای CDN را در این شرکت ها مستقر کرده ایم تا کاربران بتوانند از هر شرکتی که اینترنت دریافت می کنند، اجراهای جشنواره را با حداقل سرعت 256 کیلوبایت بر ثانیه، تصاویر بدون کوچکترین اشکالی دریافت کنند»
وی ادامه داد: «کاربرانی که از اینترنت تلفن همراه استفاده می کنند، حتما یک جا مستقر شوند تا در دریافت تصاویر با اختلالی مواجه نشوند. چرا که ممکن است در حین حرکت اینترنت تلفن همراه با نواسان روبه رو شد و تصاویر ارسالی را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین اگر کاربران از اینترنت موبایل های خود استفاده می کنند، بهتر است در جایی ثابت مستقر شوند تا تصاویر را به بهترین شکل دریافت کنند»
*امکان تست برای کاربران
مدیر کارگروه فنی «حام» با اشاره به قرار دادن امکان تست اجرا برای مخاطبان در سامانه حام، گفت: «ما در سامانه کنسرت آنلاین کشور، امکان تست برای کاربران قرار دادیم. به این ترتیب که کاربر وقتی به سامانه برای خرید بلیت مراجعه می کند، ابتدا می تواند امکان تماشای اجرای زنده را با اینترنتی که در اختیار دارد، تست کند و اگر از سرعت و کیفیت تصویر مطمئن شد، اقدام به خرید بلیت کند. البته اگر مرورگرهای کاربران قدیمی باشد ممکن است مشکلاتی ایجاد شود به همین منظور به کاربران پیشنهاد می کنیم برای دسترسی آسان تر از مرورگرهای «فایرفاکس» و «کروم» استفاده کنند. در واقع کاربران با امکان تست می توانند بفمهند که دسترسی شان به تماشای اجراهای زنده جشنواره با چه کیفیتی خواهد بود و اگر رضایت آن ها را جلب کرد، می توانند بلیت اجراها را خریداری کنند»
150 هزار کاربر می توانند همزمان اجراهای جشنواره را ببینند
پرویزی گفت: « ما در شهرهای بزرگ نیز سرورهای خودمان را مستقر کردیم که مخاطبان شهرستانی راحت بتوانند به اجراه جشنواره موسیقی فجر ا دسترسی داشته باشند. ما برای هر اجرا همزمان می توانیم تا 150 هزار کاربر را ساپورت کنیم. در کنسرت های آنلاینی که پیش از نیز برگزار شده بود، به عدد 30 هزار کاربر همزمان رسیدیم و با توجه به توسعه زیرساخت ها برای جشنواره، هم اکنون به راحتی تا 150 هزار کاربر می تواند هر یک از اجراهای جشنواره را به صورت همزمان و بدون ایجاد هیچ مشکلی تماشا کنند»
*هماهنگی با اپراتورها و مخابرات
پاشایی مدیر کارگروه مخابراتی «حام» نیز گفت: «همه مخاطبین آنلاین از ابزارها و شبکه های مخابراتی برای اتصال به اینترنت استفاده می کنند. بنابراین نیاز بود برای عرضه خدماتی با کیفیت با اپراتورهای موبایل کشور و شبکه های مخابراتی که اینترنت مردم را تامین می کنند، هماهنگ شویم. در این راستا شرکت زیر ساخت مخابرات هم کاری بسیار خوبی با مجموعه ما داشت و از پروژه حمایت کرد.»
وی ادامه داد: «شبکه ملی اطلاعات که راه اندازی کرد، بخش عمده ای از فعالیت های شبکه ملی باید معطوف به تولید محتواهایی باشد که در این شبکه عرضه می شود. شرکت مخابرات کمک کرد و برای اولین بار سرویس حام پخش لایو موسیقی عملیاتی شد، اپراطورها را با ما هنماهنک گردن که حجم عظیم دیتا بدون هیچ مشکلی همزمان با پخش زنده به دست مخاطب برسد. مخاطبان ما هم بر این اساس و با هماهنگ هایی که با مخابرات و اپراطورهای تامین کننده اینترنت انجام شده و همینطور با همکاری شرکت زیر ساخت، تصاویر بسیار با کیفیت را دریافت خواهند کرد.»
*نمایش ظرفیت شبکه ملی اطلاعات
پاشایی تصریح کرد: «سرویس «حام» در واقع ظرفیت شبکه ملی اطلاعات کشور را نشان می دهد. اگر زیر ساخت وجود داشته باشد و محتوایی در آن عرضه نشود مردم متوجه نمی شوند که شبکه ملی اطلاعات با اینترنت عادی که عرضه می شود، چه تفاوت هایی دارد. وقتی محتوایی با این کیفیت عرضه می شود مخاطبان ما متوجه می شوند که چه سرمایه گذاری ارزشمندی در حوزه های زیر ساخت کشور انجام شده است.»
مدیر کارگروه مخابراتی حام در پایان عنوان کرد: «با توجه به تمهیداتی که قبلا از طرف اپراطورها و تیم فنی اندیشده شده، هیج نگرانی فنی در ارایه سرویس نخواهد بود. قطعا دریافت تصاویر با کیفیت و تماشای زنده کنسرت ها برای مخاطبان ما دور از انتظار است و قطعا با تماشا و استفاده از این سرویس ، متوجه خواهند شد که در داخل کشور با حداقل سرعت اینترنت نیز می توانند تصاویری با کیفیت دریافت کنند. امیدواریم با ارایه سرویس های این چنینی اعتماد مخاطبان نسبت به توانایی و ظرفیت هاعی داخلی جلب شود.»
پخش آفلاین اجراها
حامد عنقا طراح و مدیر سامانه کنسرت آنلاین کشور در ادامه گفت: «با توجه به زمان بسیار بسیار کمی که برای انجام این پروژه ملی در اختیار بود، تیم مجرب و پر تعداد مجموعه کنسرت آنلاین حام، با تلاش شبانه روزی تمام سعی خود را برای ایجاد بالاترین کیفیت برای این رویداد ملی به کار بسته است.»
عنقا با گلایه از دست اندازی های بی دلیل و برخی ناهماهنگی ها گفت: «هنوز در بخشی هایی از جامعه فرهنگی ما عدم تفاههمی درباره دست پیدا کردن به فضاهای جدید وجود دارد که امیدواریم با همراهی برخی از مسولان فرهنگی بتوانیم ما نیز همچون دیگر جوامع از ظرفیت های موجود عصر حاضر به نفع پیشبرد اهداف فرهنگی و هنری ورسیدن به عدالت اجتماعی و قرار دادن فرهنگ و هنر در سبد خانواده ها دست پیدا کنیم.»
حامد عنقا در پایان گفت: «با توجه به این که سامانه کنسرت انلاین برای حمایت بیشتر جشنواره موسیقی فجر به میدان آمده است، علاوه بر پخش زنده اجراهای برگزیده و همزمان سالن های مختلف، اقدام به پخش با تاخیر برنامه های سانس های مختلف جشنواره کرده است و با تصویر برداری و طی مراحل فنی مخاطبانش در جریان تمام اتفاقات این رویداد برزرگ قرار خواهد داد.»
پول بلیتها برگردانده نشد/فرصت ابتکار عمل نداشتیم

مدیر جشنواره موسیقی فجر درپی ناهماهنگی بهوجود آمده در ورود مخاطبان به کنسرت ژیوان گاسپاریان، گفت: با توجه به اتفاق ناگوار ارتحال آیتالله هاشمی رفسنجانی که همه ما را متاثر و غافلگیر کرد و تغییراتی را در زمان برگزاری و جدول اجراها بهوجود آورد، امیدواریم مخاطبان و مردم ما را عفو کنند، زیرا این اتفاق عمدی نبوده است.
حمیدرضا نوربخش در گفتوگو با ایسنا، توضیح داد: بهدلیل شرایطی که وجود داشت و نبودن جا در تالار وحدت برای برگزاری اجرای کنسلشده گاسپاریان و به فروش نرفتن تمام بلیتهای اجرای این هنرمند، به این نتیجه رسیدیم که همه مخاطبان دو اجرای ژیوان گاسپاریان در تالار وحدت و برج میلاد، به برج میلاد بیایند، زیرا این سالن ظرفیت زیادی دارد.
او اظهار کرد: در این مدت کم، فرصت پس دادن بلیتهای اجرای تالار وحدت به مخاطبان وجود نداشت.
نوربخش در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه فرصت برگشت دادن بلیتها وجود نداشت، چرا مسئولان بخش کنترل بلیت به مخاطبان گفتند، مبلغ بلیتها به حسابشان واریز شده است؟ گفت: این موضوع بهدلیل اطلاع نداشتن افراد هماهنگکننده بلیتها بوده است؛ در واقع، پول بلیتها به خریداران برگرداننده نشده است، اما کسانی که بلیت تالار وحدت را تهیه کردند، توانستند به داخل سالن بیایند و طبق آمار ما، یک نفر هم بیرون سالن نماند.
مدیر سیودومین جشنواره موسیقی فجر با اشاره به ارتحال آیتالله هاشمی رفسنجانی چند روز مانده به شروع این دوره از جشنواره، تاکید کرد: زمانی که این برنامهریزیها در زمان محدود اتفاق میافتد، حق بدهید که ابتکار عمل و سرعت عمل گرفته شود.
او در پاسخ به این پرسش که آیا امکان انتقال اجراهای دو روز اول که کنسل شدند، به شکل برنامهریزیشده اولیه به روزهای دیگر وجود داشت؟ گفت: خیر؛ بهدلیل اینکه تالار وحدت بلافاصله پس از اختتامیه جشنواره موسیقی، در اختیار جشنواره تئاتر فجر قرار میگیرد، این امکان برای ما وجود نداشت و ما ترجیح میدادیم، اختتامیه در همان روز (اول بهمنماه) برگزار شود.
نوربخش درباره اظهارات برخی گروهها درباره پذیرفته نشدن درخواستشان برای اجرا در این جشنواره نیز بیان کرد: نباید اینطور تلقی کنیم که با اجرای همه گروههای درخواستکننده موافقت شود، در هر فستیوالی که در دنیا برگزار میشود ممکن است بهدلیل سیاستهای آن فستیوال، با برگزاری هر اجرایی موافقت نشود. این موضوع نباید منشأ گله و طلبکاری باشد. رد برخی درخواستها بیدلیل نیست، ما ظرفیتهایی داریم که آنها را میسنجیم و طبق آن عمل میکنیم.
او همچنین درباره اضافه شدن دو اجرا به اجراهای محمد علیزاده در بخش پاپ جشنواره پس از تغییر جدول، گفت: با توجه درخواست و استقبال مخاطبان از برخی اجراها، اگر فضایی وجود داشته باشد، باید بتوان از آن فضا استفاده کرد. اجرای علیزاده هم به نظر میآمد با استقبال زیادی روبهرو شود و به همین دلیل، خواستیم از فضایی که در برج میلاد وجود دارد، برای این کار استفاده شود.
به گزارش ایسنا، ابتدا قرار بود این دوره از جشنواره موسیقی فجر به ریاست حمیدرضا نوربخش ۲۲ تا ۱ بهمنماه برگزار شود، اما به علت ارتحال آیتالله هاشمی رفسنجانی این رویداد با دو روز تاخیر و تغییراتی در جدول اجرا برگزار میشود.
در بخش بینالملل جشنواره موسیقی فجر، یکی از دو اجرای ژیوان گاسپاریان - دودوکنواز کشور ارمنستان - در ۲۳ دیماه ساعت ۱۸:۳۰ به میزبانی تالار وحدت پس از اعلام سه روز عزای عمومی، از جدول حذف شد تا این هنرمند فقط ۲۴ دیماه ساعت ۲۱:۳۰ در برج میلاد روی صحنه برود.
روابط عمومی سیودومین جشنواره موسیقی فجر پیش از این اعلام کرده بود، افرادی که بلیت اجرای گاسپاریان در تالار وحدت را تهیه کردهاند با ارائه همان بلیت میتوانند به تماشای اجرای او در برج میلاد بروند؛ اما به گزارش خبرنگار ایسنا، برخی از افرادی که بلیت اجرای این هنرمند را برای تالار وحدت خریده بودند، در سرمای محوطه مرکز همایشهای برج میلاد سرگردان بودند و اجازه ورود نداشتند. سرانجام یکی از پرسنل بخش کنترل بلیت در پاسخ به مخاطبانی که بلیت تالار وحدت را داشتند گفت: مبلغ بلیتها به حساب شما برگردانده شده و برای دیدن این اجرا میتوانید بهصورت آنلاین بلیت تهیه کنید.
یکی دیگر از پرسنل این بخش در پاسخ به خبرنگار ایسنا که پرسید چه تضمینی وجود دارد مبلغ بلیتها به حساب خریداران برگشت داده شده باشد، گفت: سایت فروش بلیت ما، یک سایت معتبر است. گویا شما در جریان چیزی نیستید
بازگشت یک خواننده باسابقه/ «با قدسیان» روی صحنه رفت

پیام عزیزی خواننده موسیقی مقامی و حماسی کشورمان همراه با گروه «با قدسیان» در اولین روز از برگزاری سی و دومین دوره جشنواره بینالمللی موسیقی فجر روی صحنه رفت.
به گزارش خبرگزاری مهر، در این کنسرت عرفانی که بعد از مدت ها دوری پیام عزیزی از اجراهای زنده جمعه شب ۲۴ دی ماه در تالار خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران تهران روی صحنه رفت، تعدادی از علاقه مندان و هنردوستان موسیقی اقوام ایران از شهرهای ارومیه، مهاباد، سردشت، پاوه، کرمانشاه، رشت، عنبران و سنندج به تماشای برنامه نشستند.
پیام عزیزی که سال گذشته همراه با سامی یوسف خواننده مطرح جهان اسلام در آلبوم موسیقی «برکت» آهنگهای «یا رسول الله» و «مسلمانان» با شعر «مسلمانان چه حال است این» از سرودههای «شیخ عبدالرحمان خالص» را به صورت مشترک اجرا کرده بود، در این برنامه نیز این دو آهنگ عرفانی را به همراه نوازندگان گروهش اجرا کرد.
«باقدسیان»، «مسلمانان»، «از دست عشق»، «کوچه محبت»، «یا رسول الله (ص) نظری فرما»، «الله مدد»، «یا رسول الله (ص) یا شاهی مدینه»، «یا رسوالله (ص) دخیل» ، «یار میگوید الله» قطعاتی بودند که در این کنسرت آنلاین اجرا شدند.
فردین لاهورپور نوازنده نی، مرتضی صنایعی نوازنده نی، حسن مکانیکی نوازنده نی، حسین قاسمزاده نوازنده نی و سنتور، صابر نظرگاهی نوازنده تار، امین گلستانی نوازنده عود، بهروز قهاری نوازنده دف، امین دادوری نوازنده دف، سیاوش عبدی نوازنده دف و علیرضا مصدقی نوازنده سازهای کوبهای گروه اجرایی این کنسرت را تشکیل می دادند.