گزارشی از اجرای گروه چارتار

نوشته شده توسط رضا کلانتری Posted in جشنواره موسیقی فجر 94 بازدید: 24875

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

گزارشی از اجرای گروه چارتار

گزارشی از اجرای گروه چارتار
گزارشی از اجرای گروه چارتار

 

پرونده‌ی اجراها در برج میلاد تهران در حالی با کنسرت «چارتار» بسته شد که برنامه این گروه موسیقی تلفیقی در مجموع، چندان موفق نبود.

به گزارش خبرنگار سرویس موسیقی ایسنا، گروه «چارتار» با نواختن یک پیش‌درآمد و معرفی تصویری چهار عضو اصلی‌اش همراه آلبوم «جاده می‌رقصد»، شامگاه 30 بهمن‌ماه اجرای خود را در برج میلاد آغاز کرد و در حالی به پایان رساند که معاون وزیر ارشاد - علی مرادخانی - در چند اجرای آخر، مخاطب این گروه موسیقی بود.

«چارتار» در کنسرتش، 14 قطعه موسیقی را اجرا و در بخش آخر نیز سه قطعه‌ی «آسمان هم زمین می‌خورد»، «ببر» و «آشوبم» را که بیشتر مورد درخواست حاضران بود، دوباره‌خوانی کرد. البته بیشتر قسمت‌های این سه قطعه توسط مخاطبان خوانده شد.

آرمان گرشاسبی - خواننده «چارتار» - با اجرای هر بخش، آن را به یکی از اعضای پایه‌گذار این گروه شامل آرش فتحی (آهنگساز)، احسان حائری (شاعر) و آیین احمدی‌فر (تنظیم‌کننده) تقدیم می‌کرد.

یکی از مشکلات کنسرت «چارتار» صدابرداری ضعیف و نامفهوم بودن کلمات خواننده در نت‌های پایین نیز بر مشکلات افزوده بود. همچنین هرچه کنسرت به پایانش نزدیک‌تر می‌شد، گرشاسبی بیشتر از مخاطبان می‌خواست تا شعرها را بخوانند.

با وجود این‌که خواننده «چارتار» اصرار داشت با مخاطبانش گفت‌وگو کند، اما به‌سختی می‌توانست جملاتش را کامل کند. او در بخشی از برنامه، با اشاره به این‌که بیش از یک دهه است که احسان (حائری) را می‌شناسد، درباره سابقه‌ی این دوستی، گفت: وقتی احسان سرباز بود، یک‌بار با من تماس گرفت و گفت، رفیق دلم تنگ شده، هلاکتم، قربونت برم و ...

گرشاسبی با بیان این مقدمه نسبتا طولانی، افزود: احسان از من خواست تا یک پاکت سیگار برایش به پادگان ببرم و از بالای دیوار به داخل بیندازم!

او خاطره‌اش را با ارائه‌ی جزییات بیشتر، این‌گونه تعریف کرد: احسان دوباره تماس گرفت تا سیگارهای بیشتری برایش ببرم. من هم این کار را کردم. وقتی سیگارها را از بالای دیوار پادگان به داخل انداختم، صدای تشویق 50 - 40 نفر بلند شد. احسان (شاعر گروه چارتار) می‌گفت از آن به بعد خودم را در پادگان می‌گرفتم، چون سیگار داشتم!

گرشاسبی همچنین با بیان این‌که ما در این سال‌ها در گروه «چارتار» بالا و پایین زیاد داشتیم، گفت: یک‌بار آرش غذای آیین را خورد، البته بهترین چیزی که در این مدت داشتیم، شما بودید.

در ادامه، قطعات «جاده می‌رقصد»، «باران تویی» و «آشوبم» اجرا و با استقبال مخاطبان روبه‌رو شد. گرشاسبی نیز در پاسخ به این استقبال گفت: تا وقتی ما را از سالن بیرون نکنند، برای‌تان اجرا می‌کنیم.

او به یکی از نوازندگان گیتاربیس هم اشاره کرد و گفت: با دقت توجه کنید، می‌خواهم این هنرمند را معرفی کنم؛ او «کیان ایرجی» است. در بروشورها (دفترچه‌های معرفی گروه‌های جشنواره موسیقی فجر) نام او «کتایون» نوشته شده، اما به خدا این، کتایون نیست. اصلا «کتایون» که ساز الکتریک نمی‌زند!

«هیچ در هیچ»، «مرا به خاطرت نگه دار» و «خوشا به من» از جمله دیگر قطعاتی بودند که نواخته شدند.

گرشاسبی درباره‌ی ویدئویی که همراه یکی از قطعات پخش شد نیز توضیح داد: این اثر، کار یکی از دوستان ما، حمیده رضوی است که حالا از بین ما رفته و من این‌گونه از او یاد می‌کنم.

از جمله مهمانان کنسرت «چارتار» حمید سوریان - کشتی‌گیر -، سجاد افشاریان - نویسنده و بازیگر -، امید نعمتی - خواننده گروه پالت - و رضا داوودنژاد - بازیگر - بودند. ضمن آن‌که علی مرادخانی - معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد - تقریبا در پایان کنسرت به سالن آمد.

به گزارش ایسنا، به رسم اجراهای جشنواره موسیقی فجر، پیش از آغاز کنسرت گروه «چارتار» نیز دو هنرمند قطعاتی را نواختند؛ سپهر شهبازی و مهدی بختیاری در این بخش، بداهه‌نوازی سه‌تار کردند و یک قطعه از ساخته‌های پرویز مشکاتیان در دستگاه «همایون» را هم نواختند؛ اما به‌دلیل بی‌نظمی در سالن برج میلاد و همهمه‌ای که براثر رفت‌وآمدها ایجاد شده بود، این بخش از برنامه به‌شکلی کاملا نامناسب به پایان رسید.

آرش فتحی (آهنگساز)، احسان حائری (شاعر)، آیین احمدی‌فر (تنظیم‌کننده)، آرمان گرشاسبی (خواننده)، اشکان آبرون (سینتی سایزر)، کیان ایرجی (گیتار)، دارا دارایی (گیتاربیس)، آرش مقدم (دارمز)، کوروش بابایی (کمانچه)، کاوه تسعیری (ویولنسل)، دانیال جورابچی (ویولن) و مهدی جوانبخت (ویولا) اعضای گروه «چارتار» هستند.

نکته ای از هزاران

  • کنسرت ها را در مرده شورخانه برگزار کنید

    کنسرت ها را در مرده شورخانه برگزار کنید

    کنسرت‌ها را در مرده‌شورخانه برگزار کنید خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - طنز روز رضا ساکی خبر آمده است که یکی از گروه‌های تئاتر شهرستان مبارکه مجبور شده است به دلیل نبود سالن برای تمرین به قبرستان متوسل شود و از مرده‌شورخانه قبرستان به عنوان سن نمایش استفاده کند! استفاده از مرده‌شورخانه بسیار استفاده‌ هوشمندانه و دقیقی است. باید آفرین گفت به هنرمندان مبارکه‌ای که چنین طرحی را پیش روی ما گذاشتند. پیشنهاد می‌کنیم از این به بعد کنسرت‌های موسیقی هم در فضای مرده‌شورخانه برگزار شوند. برگزاری کنسرت در مرده‌شورخانه مزایای زیادی دارد که به اختصار به آنها اشاره می‌کنم. یک: در مرده‌شورخانه چون همه در ترس حضور میت به سر می‌برند کسی دل‌ودماغ شادی کردن و دست زدن ندارد. دو: چون فضای مرده‌شورخانه سرد است همه دست‌هایشان را در جیب می‌کنند و لذا کسی اشتباهی دست کسی دیگر را نمی‌گیرد. سه: چون مرده‌شورخانه ترسناک و سرد است کنسرت‌ها از زمان…

آیا میدانید

  • چه سازی را برای یادگیری موسیقی انتخاب کنیم؟

    چه سازی را برای یادگیری موسیقی انتخاب کنیم؟

      چه سازی را برای یادگیری موسیقی انتخاب کنیم؟ (نکته: این نوشته، برای کسانی است که در انتخاب ساز مردد بوده و نیاز به راهنمایی دارند). شاید نخستین پرسش برای کسی که، ایده و آشنایی با موسیقی ندارد، و قصد یادگیری موسیقی داری این باشد: چه سازی را انتخاب کنم؟ انتخاب ساز، کاملا سلیقه ای است، و انتخاب ساز، در واقع انتخاب و دنبال کردن سلیقه فرد و برداشت شخص از موسیقی است. برای انتخاب ساز به منظور یادگیری موسیقی، چند عامل نقش مهمی دارند که به آنها اشاره میکنیم: سلیقه و علاقه فرد به صدای سازی که یا دیده، یا صدایش را شنیده، و آشنایی هرچند اندک نسبت آن ساز دارد. شکل ظاهری ساز نیز نقش به سزایی در انتخاب دارد. کسی که آشنایی چندانی با موسیقی ندارد، برای شروع نوازندگی و انتخاب، به شکل ظاهری ساز نیز نظر دارد. سبک و کاربرد ساز یکی از مهمترین نکات در انتخاب ساز است. در واقع کاربرد ساز در سبک های موسیقی پاپ، کلاسیک، سنتی و... میتواند یکی از مهمترین نکات در انتخاب ساز باشد. مشورت و راهنمایی صحیح، می تواند راه بسیار خوبی برای انتخاب ساز باشد. ولی در نهایت، خود شخص است که تصمیم گیرنده نهایی است. چند توصیه…

از ما بپرسید

  • چگونگي برقراري ارتباط نوازنده با مخاطب روي صحنه

    چگونگي برقراري ارتباط نوازنده با مخاطب روي صحنه

    چگونگي برقراري ارتباط نوازنده با مخاطب روي صحنه برقراری ارتباط نوازنده در حین اجرای زنده، با شوندگان حاضر در سالن، مبحثی بسیار جدی و جالب است که برای تحلیل و چگونگی و راه های مختلف برای تاثیر گذاری بیشتر آن نیاز به نوشتاری مفصل دارد که به زودی در مورد آن، در این سایت بحث شده و نوشته هایی برای خواندن شما عزیزان آماده و عرضه خواهد شد. بیست و هفتم خرداد هشتاد و نه  

برگی از تاریخ موسیقی

درباره ی موسیقی هنری ایران

logo persian004

 موسیقی هنری ایران، نخستین روزنامه الکترونیکی روزانه موسیقی ایران

همکاری: پیام به این شماره تلگرام یا واتساپ
09226521131

ورود به سایت