حسن ریاحی: در گذشته به اهدافم درباره‌ جوان‌گرایی در جشنواره نرسیدم

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

حسن ریاحی: در گذشته به اهدافم درباره‌ جوان‌گرایی در جشنواره نرسیدم

حسن ریاحی

دبیر سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر گفت: در جشنواره‌ی سال جاری، گروه‌های مختلف و متنوعی حضور دارند و همین اتفاق می‌تواند تجربه‌ای متفاوت را به وجود آورد،‌ چون تعدد و تنوع گروه‌های موسیقی در آن بسیار است.

موسیقی هنری ایران: دکتر «حسن ریاحی» همچنین با اشاره به جایزه‌ «باربد» در جشنواره‌ سال جاری، آن را گامی رو به جلو برای ارتقای سطح کیفی آثار موسیقایی دانسته و می‌گوید:‌ در جشنواره‌ی امسال علاوه بر اینکه به گروه‌های حرفه‌ای موسیقی که در سال‌های گذشته رغبت کمتری برای حضور در این رخداد داشته‌اند، بها داده شده، همچنین سعی شده است که روند آن از نظر حرفه‌ای به جشنواره‌های بین‌المللی نزدیک شود.

او می‌گوید: مخاطبان در جشنواره‌ سال جاری شاهد حضور گروه‌هایی حرفه‌ای هستند و از آن طرف سولیست‌های خوبی از کشور خودمان و سایر کشورها در جشنواره به اجرای برنامه خواهند پرداخت، در بخش بین‌الملل هم گروه‌های شناخته شده‌ای حضو‌ر دارند و در واقع می‌توان گفت گروه‌های شرکت‌کننده در این دوره، یک‌جورهایی دستچین شده‌اند و به طور کلی امسال شاهد جشنواره‌ خوبی از نظر تنوع گروه‌های موسیقی خواهیم بود.

ریاحی در پاسخ به این پرسش که آیا طی این سال‌ها به اهدافی چون «جوان‌گرایی» و توجه به استعدادهای جوان رسیده است یا خیر، پاسخ داد: طی چند سال اخیر در قالب همین جشنواره، جوانان با استعداد زیادی در شاخه‌های مختلف موسیقی کلاسیک غربی و ایرانی شناسایی و استعدادیابی شدند اما من به آن‌چه می‌خواستم، نرسیدم. هدف من از تاکید بر این جوان‌گرایی در جشنواره‌ موسیقی فجر تشکیل کانون موسیقی‌دانان جوان بود. جایی که بتوانیم، جوانان با استعداد را جمع کنیم و از آثار آهنگسازان حمایت کنیم یا بتوانیم کنسرت‌ها و رسیتال‌هایی را برای آن‌ها روی صحنه‌ اجرا ببریم، اما این اتفاق نیفتاد و این کانون شکل نگرفت. من تمام تلاش خود را انجام دادم؛ اما من تنها هستم و مسئولیتی هم در وزارت ارشاد ندارم. فکر می‌کنم که اگر سازمان‌های دیگر هم تلاش کافی بکنند، این اتفاق رخ دهد. سازمان‌‌هایی مثل شهرداری، وزارت ارشاد و بنیاد ملی نخبگان می‌توانند، دست به دست هم دهند تا این کانون تاسیس شود و اجازه ندهیم این جوانان با استعداد به حال خود رها شوند.

ریاحی که این طرح را در آیین اختتامیه‌ی سی‌امین جشنواره‌ موسیقی فجر ارائه داده بود، در بخش پایانی سخنانش گفت: از همان سال گذشته تا کنون این طرح مسکوت باقی مانده است و امیدوارم که بتوان آن را دنبال کرد.

آیا میدانید

چه سازی را برای یادگیری موسیقی انتخاب کنیم؟

چه سازی را برای یادگیری موسیقی انتخاب کنیم؟ (نکته: این نوشته، برای کسانی است که در انتخاب ساز مردد بوده و نیاز به راهنمایی دارند). شاید نخستین پرسش برای کسی که، ایده و آشنایی با موسیقی ندارد، و قصد یادگیری موسیقی داری این باشد: چه سازی را انتخاب کنم؟ انتخاب ساز، کاملا سلیقه ای است، و انتخاب ساز، در واقع انتخاب و دنبال کردن سلیقه فرد و برداشت شخص از موسیقی است. برای انتخاب ساز به منظور یادگیری موسیقی، چند عامل نقش مهمی دارند که به آنها اشاره میکنیم: سلیقه و علاقه فرد به صدای سازی که یا دیده، یا صدایش را شنیده، و آشنایی هرچند اندک نسبت آن ساز دارد. شکل ظاهری ساز نیز نقش به سزایی در انتخاب دارد. کسی که آشنایی چندانی با موسیقی ندارد، برای شروع نوازندگی و انتخاب، به شکل ظاهری ساز نیز نظر دارد. سبک و کاربرد ساز یکی از مهمترین نکات در انتخاب ساز است. در واقع کاربرد ساز در سبک های موسیقی پاپ، کلاسیک، سنتی و... میتواند یکی از مهمترین نکات در انتخاب ساز باشد. مشورت و راهنمایی صحیح، می تواند راه بسیار خوبی برای انتخاب ساز باشد. ولی در نهایت، خود شخص است که تصمیم گیرنده نهایی است. چند توصیه…

از ما بپرسید

چگونگي برقراري ارتباط نوازنده با مخاطب روي صحنه

چگونگي برقراري ارتباط نوازنده با مخاطب روي صحنه برقراری ارتباط نوازنده در حین اجرای زنده، با شوندگان حاضر در سالن، مبحثی بسیار جدی و جالب است که برای تحلیل و چگونگی و راه های مختلف برای تاثیر گذاری بیشتر آن نیاز به نوشتاری مفصل دارد که به زودی در مورد آن، در این سایت بحث شده و نوشته هایی برای خواندن شما عزیزان آماده و عرضه خواهد شد. بیست و هفتم خرداد هشتاد و نه